WIE ZIJN WIJ?

Tot 1953 woonden ouderloze kinderen in het Hervormd Weeshuis aan de Broerenstraat in Zwolle. Daarna zijn de bezittingen van het weeshuis overgegaan in de stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle. Deze stichting beheert het geld dat het weeshuis door de eeuwen heen heeft verworven. Onze jaarlijkse netto-opbrengsten worden op een eigentijdse manier ingezet als financieel steuntje in de rug voor initiatieven in jeugd- en jongerenwerk. Elke stichting, vereniging of particulier kan bij ons een aanvraag indienen voor een op de Zwolse jeugd gericht project.

Onze bevlogen bestuursleden zijn werkzaam in verschillende vakgebieden. Ze zijn lid van de PKN (Protestantse Kerk Nederland) en werken of wonen in Zwolle en omgeving.

De leidraad voor het bestuur van de Stichting is deze beleidsnotitie.
Lees meer

JACK-SALET

VOORZITTER

JACK SALET

Voormalig directeur, Salet verbetert vastgoed BV

“Het is mooi om mogelijkheden te bieden aan jeugdigen die een steuntje kunnen gebruiken. En om initiatieven voor en door jongeren haalbaar te maken.”

image-2018-03-10-17

SECRETARIS

MR. MARGRIET VAN BRUGGEN

Rechter/persrechter, Rechtbank Overijssel

“Bij het Hervormd Weeshuis heb ik Zwolle goed leren kennen. Iedere keer ben ik weer verrast hoeveel mensen zich vrijwillig inzetten voor kinderen en jongeren.”

Janny Boks LinkedIn

PENNINGMEESTER

JANNY BOKS QC MIF CCP

Senior Operational Riskmanager, Rabobank Nederland

“De doelstelling van de Stichting Hervormd Weeshuis spreekt mij enorm aan. Ik vind het fijn om een bijdrage te mogen leveren aan projecten voor de jeugd, zeker ook omdat deze projecten heel divers kunnen zijn (cultureel, sportief en intellectueel).”

Naamloze bijlage 00024-2

ALGEMEEN LID

ANNE RIEMERSMA RA

Directeur/adviseur, Studio Social Impact

“Ik heb het Weeshuis leren kennen als een zeer betrokken fonds. In mijn tijd bij het Bevrijdingsfestival, Travers en Hedon heb ik bij veel mooie projecten op steun mogen rekenen zodat wij het verschil konden maken voor Zwolse jongeren op het gebied van welzijn, sport en cultuur. Ik vind het een eer om nu in het bestuur andere projecten mede mogelijk te maken.”

2017 Riksta 2

ALGEMEEN LID

MR. RIKSTA ZWART

Directeur bestuurder Waterbedrijf Groningen NV

“De financiële steun van onze stichting geeft de vaak jonge initiatiefnemers de kans om plannen voor jongeren werkelijkheid te laten worden. Dan groeit talent, is er inspiratie en ruimte voor het opdoen van ervaring en kunnen jongeren hun talenten ontwikkelen. Aan dit positieve en belangrijke doel lever ik graag een bijdrage!”

a476e7ec-7ce5-4679-aa5a-ded1906dfa32 (1)

SECRETARIAAT & PR

RENATE VAN DEN BOS

Secretariaat & PR, BOZZ text & translations

“Ik vind het bijzonder om beroepsmatig een steentje te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van de jeugd in Zwolle. Met de bijdragen van onze stichting kunnen mooie jeugdprojecten worden uitgevoerd die anders op de plank blijven liggen door gebrek aan geld.”