WIE ZIJN WIJ?

Tot 1953 woonden ouderloze kinderen in het Hervormd Weeshuis aan de Broerenstraat in Zwolle. Daarna zijn de bezittingen van het weeshuis overgegaan in de stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle. Deze stichting beheert het geld dat het weeshuis door de eeuwen heen heeft verworven. Onze jaarlijkse netto-opbrengsten worden op een eigentijdse manier ingezet als financieel steuntje in de rug voor initiatieven in jeugd- en jongerenwerk. Elke stichting, vereniging of particulier kan bij ons een aanvraag indienen voor een op de Zwolse jeugd gericht project.

Onze bevlogen bestuursleden zijn werkzaam in verschillende vakgebieden. Ze zijn lid van de PKN (Protestantse Kerk Nederland) en werken of wonen in Zwolle en omgeving.

De leidraad voor het bestuur van de Stichting is deze beleidsnotitie.
Lees meer

image-2018-03-10-5

VOORZITTER

DRS. CHRISTA WESTERHOF

Directeur, Boekhandel Westerhof

“Ik vind het inspirerend om betrokken te worden en te zijn bij allerlei jeugdactiviteiten in Zwolle. En via onze stichting kunnen we daaraan financieel een steentje bijdragen.”

image-2018-03-10-17

SECRETARIS

MR. MARGRIET VAN BRUGGEN

Rechter, Rechtbank Overijssel

“Bij het Hervormd Weeshuis heb ik Zwolle goed leren kennen. Iedere keer ben ik weer verrast hoeveel mensen zich vrijwillig inzetten voor kinderen en jongeren.”

_DSC4643_web juist formaat

PENNINGMEESTER

JANNY BOKS QC MIF CCP

Team Lead monitoring, afdeling Compliance, Rabobank Nederland

“De doelstelling van de Stichting Hervormd Weeshuis spreekt mij enorm aan. Ik vind het fijn om een bijdrage te mogen leveren aan projecten voor de jeugd, zeker ook omdat deze projecten heel divers kunnen zijn (cultureel, sportief en intellectueel).”

image-2018-03-10-9

ALGEMEEN LID

DRS. ATTIE VALKENBURG-VAN ROON

Docent, Hogeschool Zwolle (afdeling Social Work)

“Als docent en pedagoog weet ik wat er kan spelen bij het opgroeien van kids. Onze stichting is er voor kinderen en jongeren in Zwolle, vooral voor wie met een bijdrage van ons meer kans heeft om te worden wie hij is.”

image-2018-03-10-19

ALGEMEEN LID

JACK SALET

Eigenaar, Salet Schilderwerken

“Het is mooi om mogelijkheden te bieden aan jeugdigen die een steuntje kunnen gebruiken. En om initiatieven voor en door jongeren haalbaar te maken.”

image-2018-03-10-13

ALGEMEEN LID

CHRISTIAAN HUISKAMP

Vakleerkracht beweging, Jenapleinschool en Vrije School Michael

“Een bijdrage mogen leveren aan de vele mensen die waardevolle jeugdprojecten willen uitvoeren voor een betere samenleving. Daar word je blij van!”

image-2018-03-10-14

SECRETARIAAT & PR

RENATE VAN DEN BOS

“Ik vind het bijzonder om beroepsmatig een steentje te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van de jeugd in Zwolle. Met de bijdragen van onze stichting kunnen mooie jeugdprojecten worden uitgevoerd die anders op de plank blijven liggen door gebrek aan geld.”